Onze visie

Wij werken vanuit passie voor het vak logopedie en willen effectieve logopedische zorg bieden. De hulpvraag staat centraal. Wij zetten al onze kennis en ervaring in om samen tot het gewenste resultaat te komen.
Wij bieden passende en afgestemde zorg waarbij optimaal op de hulpvraag wordt ingegaan en dus maatwerk geboden wordt.
Bij de geborgde kwaliteit staat de hulpvrager met zijn/haar sociale systeem centraal en heeft een actieve inbreng.

 

Voor wie

Binnen onze allroundpraktijk  wordt een grote diversiteit aan cliënten, van wie leeftijden en klachten-en daardoor hun zorgvragen-sterk uiteen kunnen lopen, geholpen.
Zowel jonge als oudere kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen kunnen terecht voor advies en behandeling.
Al onze cliënten hebben een probleem binnen de communicatie.

 

Aanmelding

Indien u wilt aanmelden voor logopedische therapie kunt u telefonisch contact opnemen,
mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik maken van het contactformulier.

Bij aanmelding is het van belang dat u duidelijk aangeeft om welke klacht het gaat zodat u ingepland wordt bij de juiste logopedist.

Wanneer de huisarts of specialist het nodig vindt, kunnen wij ook aan huis behandelen.
Dit geldt met name bij mobiliteitsproblemen zoals bijvoorbeeld bij neurologische aandoeningen.


                                                                         
 
   040-2622928                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                Contact

 

Verwijzing en directe toegankelijkheid

U kunt bij ons terecht op verwijzing van een huisarts, specialist of orthodontist. 

Wanneer u op eigen initiatief de logopedist benadert, zal deze tijdens de eerste afspraak met u een korte vragenlijst (DTL-screening) doorlopen om te bepalen of u met uw klacht bij de logopedist aan het goede adres bent. De vragen die bij de directe toegankelijkheid gesteld worden  zijn afhankelijk van uw klacht. Vanuit de antwoorden op deze vragen kan de logopedist vaststellen of er oorzaken zijn, waarvoor u eerst naar de huisarts moet.

De DTL-screening wordt niet door alle zorgverzekeraars vergoed. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

                      

Intake

Nadat u zich heeft aangemeld wordt u ingepland bij de logopedist die u of uw kind het beste kan helpen. Wij vragen u om bij uw eerste bezoek de verwijzing (indien van toepassing), de pas van uw ziektekostenverzekeraar en een identiteitsbewijs mee te nemen. Er volgt een intakegesprek, waarin de hulpvraag wordt geformuleerd.

 

Onderzoek en behandeling

De logopedie duurt in principe in  30 minuten per sessie. De duur van de gehele therapie kan sterk variëren en is afhankelijk van de aard en de ernst van het probleem.
Na het onderzoek, waarvan de duur afhangt van de aard van het probleem, wordt een diagnose gesteld. Op grond van de diagnose volgt een behandelplan.
De diagnose en het behandelplan worden met u besproken.
Bij de uitvoering van het behandelplan wordt met regelmaat een evaluatiemoment ingelast om de voortgang te bespreken en indien noodzakelijk het behandelplan aan te passen.
Dan wordt besloten of de behandeling wordt voortgezet of kan worden beëindigd.

 

Tarieven en betaling

Logopedie zit in het basispakket van de zorgverzekering. Vanaf 18 jaar geldt het algemeen wettelijk eigen risico.
Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. 
Te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken kunnen bij u persoonlijk in rekening gebracht worden.
Deze kosten worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

 

Privacy

Alle informatie valt onder de wet bescherming persoonsgegevens. Dit houdt in dat wij zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens en de door u gegeven informatie.
Wij zullen zonder uw toestemming geen informatie verstrekken over het logopedisch onderzoek en de logopedische behandeling. Enkel met uw toestemming zullen wij overleggen en/of informatie uitwisselen met de huisarts, leerkracht en andere betrokkenen.

Hoe wij met privacy omgaan ziet u hier.

 

Klachten

Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat onze logopedische begeleiding naar uw tevredenheid verloopt. Mocht dit niet het geval zijn dan willen wij u wijzen op onze klachtenprocedure.
Wij vinden het prettig als u een klacht met de behandelend logopedist bespreekt. Zo is de logopedist op de hoogte van uw ontevredenheid en kunt u proberen samen tot een oplossing te komen.
U kunt ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opnemen met de praktijkhouder Marianne van Groningen-Derksen.

Als u er samen niet uitkomt klik dan hier voor de klachtenfolder.
De praktijk is aangesloten bij de NvLF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie) en volgt deze klachtenregeling.

 

 

© Copyright Logopedieeindhoven.nl 2015-2016 | All rights reserved.
Deze site is gemaakt door: TD-ICT